Descriere

Invertorul DC/AC este un dispozitiv care preia puterea de curent continuu DC – polaritate constanta (de la baterie sau panou solar PV) si o converteste în putere de curent alternativ AC (pentru alimentarea echipamentelor electronice şi electrocasnice).

Diferenta dintre unda sinusoidala si unda sinusoidala modificata.

Generatoarele AC dau o tensiune ondulatorie ce variaza de la pozitiv la negativ. Acest lucru are avantaje in transmisia puterii pe distante lungi. Puterea AC din reteaua publica este strict reglementata sa fie o unda sinusoidala perfecta, pentru ca undele sinusoidale radiaza cea mai mica cantitate de energie radio în timpul transmisiei la distanta.

  • Pot lucra bine cu o unda sinusoidala modificata: încarcatoare de laptop, telefon mobil si aparate foto, aparate cu motor de putere mica si turatie fixa, prajitoare, cafetiere, cele mai multe aparate stereo, imprimante cu jet, frigidere mici, televizoare, aparate video, multe cuptoare cu microunde.
  • Multimetrele sunt proiectate pentru a masura si indica corect valorile mediate (RMS) la tensiuni si curenti sinusoidali. La alte forme de unda, ele vor indica valori mai scazute cu 5% … 20%.

Galerie foto / video